Waarom houden we zo van infographics

Infographics zijn helemaal hot. Op internet kom je dagelijks vele voorbeelden tegen en steeds meer bedrijven willen er gebruik van maken. Maar, hoe komt het nu eigenlijk dat we infographics met z’n allen zo tof vinden? Hieronder een aantal redenen waarom wij van infographics houden.

infographics

Infographics lenen zich perfect voor al je devices

In de traditionele media, zoals kranten, tijdschriften en televisie wordt al veel gebruik gemaakt van gevisualiseerde data. Echter, nu we beschikken over allerlei verschillende soorten apparaten, zou je denken dat het steeds lastiger wordt om al die data te visualiseren én leesbaar te houden. Met infographics heb je hier in ieder geval geen last van. Ze worden gezien als één geheel (afbeelding) waardoor je ze heel makkelijk kan delen via e-mail, social media en zelfs via de mobiele telefoon.

De mens is visueel ingesteld

Een infographic werkt bij uitstek goed voor ons omdat we visuele denkers zijn. Zo gaan wij 70% van al onze waarnemingen via onze ogen en krijgen we al binnen een tiende van een seconde een bepaald gevoel bij het zien van een visuele setting.

Infographics leggen complexe ideeën makkelijk uit

Door het combineren van tekst met afbeeldingen ontstaat heel snel een duidelijke uitleg van de meest complexe zaken. Of het nu gaat om een ingewikkeld concept of een complex jaarplan, met een infographic kun je heel makkelijk tot de kern van de informatie komen. Jouw publiek zal hierdoor beter inzicht krijgen in jouw ideeën, waardoor ze meer respect voor je zullen krijgen.

Infographics zijn opvallend

Een infographic is voor de meeste mensen erg herkenbaar, waardoor ze snel opvallen. Daarnaast zijn zo vaak groot, staan vol met data en zijn rijk aan mooie kleuren en vormen. Dit zorgt ervoor dat ze duidelijk aanwezig zijn op bijvoorbeeld je website.

Infographics kunnen zelfs ontspannend zijn

Tegenwoordig krijgen we dagelijks veel informatie te verwerken. Daardoor neemt de concentratie gedurende de dag vaak snel af en kunnen we die grote stukken tekst niet meer lezen. Het lezen van een leuke infographic kan dan worden ervaren als rust. Je geeft je hersenen wat ontspanning omdat ze geen tekst meer om hoeven te zetten in beelden. Nu komen er direct beelden binnen die ook direct verwerkt kunnen worden.

Nog niet overtuigd? Kom een keer langs en we zorgen ervoor dat je vertrekt als fan van infographics!