Infographic maken: zo begin je!

Een infographic maken klinkt als een goed plan, maar weet je waar je moet beginnen? Het is belangrijk om het proces goed te doorlopen. Alleen op die manier maak je namelijk een effectieve infographic. Omdat het in het begin lastig kan zijn om het overzicht te behouden, hebben wij voor jou een stappenplan gemaakt om je op weg te helpen. Alsjeblieft.. Helpen doen wij graag.

1. Weet wie je aanspreekt

Bij een infographic maken moet je weten voor wie je het doet. Natuurlijk is het de bedoeling om de infographic begrijpelijk te maken voor een breed publiek maar het is verstandig om jouw stijl en tone of voice aan te passen op jouw doelgroep. Van hen moeten we zeker weten dat zij jouw boodschap begrijpen.

2. Een infographic maken met het juiste onderwerp

Als het goed is weet je inmiddels wie jouw doelgroep is. Je weet dus wat ze aanspreekt en waar de interesses liggen. Als je een infographic gaat maken is het juiste onderwerp de basis van een goede boodschap. Kies dus een onderwerp dat past bij jouw doelgroep en jouw boodschap overbrengt. Als de infographic jouw doelgroep aanspreekt en ze gaan hem delen, dan ben je goed bezig!

3. Get your facts straight

Je bent goed op weg. Je hebt een doelgroep gekozen en je hebt een onderwerp. Dat zijn de eerste twee ingrediënten om jouw infographic tot een succes te maken. Nu is het belangrijk dat je zorgt dat je heel goed weet waar je het over hebt: get your facts straight. Je gaat jouw publiek iets vertellen, dus zorg ervoor dat je het goed doet. Kom met informatie die mensen verrast, want in dit internettijdperk zijn we allemaal een beetje de Einstein.

4. Slinger je infographic de wereld in

Oké, deze stap is misschien niet persé bedoelt ter voorbereiding op het maken van een infographic. Toch is het een hele belangrijke stap. Wanneer jij de meest fantastische infographic ooit hebt gemaakt, wil je deze natuurlijk gelijk aan iedereen laten zien. Zoek goed uit waar en wanneer je jouw doelgroep kan vinden. Laat ze zien hoe prachtig, informatief en grappig jouw eigengemaakte infographic is.

Een infographic maken start met een goed idee.
Cooler Media is gespecialiseerd in het maken van infographics en uitleganimaties. Wij geven je graag vrijblijvend advies!