Infographic maken: Waarom?

Een infographic maken doe je om uiteenlopende redenen. Het visueel maken van data is er hier één van, maar er zijn er nog veel meer. Hier geven we je 5 redenen waarom infographics zo effectief zijn en waarom we er gek op zijn.

We zijn visueel ingesteld

Zo’n 50 procent van ons brein houdt zich bezig met het verwerken van visuele beelden, waardoor we binnen een kwart van een seconde een beeld kunnen herkennen en er een waarde aan kunnen geven. Een infographic maken doe je dus om een boodschap sneller duidelijk te kunnen maken.

WeInfographic maken worden overladen met informatie

Vandaag de dag ontvangen we 5 keer zoveel informatie vergeleken met 25 jaar geleden. Dit heeft ons veel selectiever gemaakt in wat we lezen. Infographics zijn aantrekkelijk omdat ze een goede afwisseling bieden tussen data, beelden en geschreven tekst.

Toegankelijkere informatie

Met behulp van infographics worden instructies en data veel makkelijker te begrijpen. Een goede infographic trekt daarnaast de aandacht en is overtuigender. Mensen geloven sneller wat ze lezen wanneer het onderbouwd wordt met afbeeldingen.

InfographicsVerspreiding_icoon worden onthouden

Mensen onthouden zo’n 10% van wat ze horen en zo’n 20% van wat ze lezen. Daarentegen onthouden we maar liefst 80% van wat we zien en wat we doen! Een infographic maken is dus dé manier om je boodschap niet alleen aan te laten komen, maar ook te laten hangen.

Infographic maken en delen

Geslaagde infographics worden gedeeld op websites, blogs en social media. Met één druk op de knop worden je ideeën beschikbaar voor de hele wereld. Dit genereert waardevolle naamsbekendheid voor jouw bedrijf en leidt nieuwe bezoekers naar je website. Het gebruik van infographics groeit hard. Bedrijven doen er goed aan om zichzelf of hun product op deze manier te presenteren. Het is namelijk een ontzettend effectief.

Overtuigd? Vraag naar de mogelijkheden.