Infographic laten maken? 5 redenen waarom
Infographic laten maken

Infographic laten maken? Door een infographic te laten maken kun je jouw product, dienst, merk of idee duidelijk en efficiënt overbrengen op je klanten. Laten we eerlijk zijn, dat willen we toch allemaal? Hier vind je 5 redenen waarom jij een infographic zou moeten laten maken.

1. Een infographic laten maken kan voor ieder bedrijf

Er zijn simpelweg geen producten of diensten te noemen waarvoor het laten maken van een infographic niet geschikt is. Door middel van een infographic kun je je diensten demonstreren en je producten laten zien. Wij mensen zijn visueel ingesteld. Daar speelt een infographic op in. Ik bekijk liever een mooi beeld dan dat ik een lange tekst lees. Wat jij? (Hmm misschien had ik dit beter door middel van een infographic kunnen vertellen).

2. Een infographic is goed voor je vindbaarheid

Tja, iedereen wil het: zo hoog mogelijk scoren in de Google-zoekresultaten. Natuurlijk zijn daar een heleboel manieren voor, maar het laten maken van een infographic helpt je al flink op weg. Door de infographic op je website of blog te plaatsen verbeter je je vindbaarheid.

3. Infographics laten maken HOT

Meer dan 75 procent van de marketeers investeert in video’s, animatie of in het laten maken van infographics. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het internet draait niet langer enkel om tekst. Op iedere website vind je tegenwoordig ook afbeeldingen. Door middel van een infographic geef je deze afbeeldingen extra toegevoegde waarde. Wanneer je een infographic hebt laten maken, vertel je je verhaal binnen één oogopslag.

4. Een infographic is toegankelijk

Wanneer je een goede infographic laat maken en dit combineert met de juiste marketingkennis, zal je infographic al snel door veel mensen gezien en verspreid worden. Een infographic is makkelijk te delen. Hierdoor wordt je naamsbekendheid en de bekendheid van jouw verhaal ook nog eens extra vergroot

5. Infographic werkt

Een infographic laten maken werkt en dat is aangetoond. Zestig procent van de consumenten kijkt liever naar een (al dan niet bewegend) beeld dan dat ze een tekst lezen. Daarbij is tachtig procent van de consumenten eerder geneigd om een product te kopen na het zien van zo’n beeld. Infographic werkt dus.

Wil je ook een infographic laten maken? Neem contact met ons op!