Infographic laten maken: wij geven je tips
infographic laten maken

Infographic laten maken? Door deze te laten maken kun je gemakkelijk je boodschap overbrengen op je doelgroep. Door middel van één blik begrijpt de kijker al wat jij wilt vertellen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat deze boodschap nu precies is. Omdat je veel van jouw organisatie weet en het soms moeilijk te bepalen is wat te vertellen en wat weg te laten, helpen we je een eindje op weg.

Infographic laten maken: dwaal niet af

Je laat één infographic maken. Je kunt dus ook maar één onderwerp tegelijkertijd behandelen. Leg de nadruk dus op het onderwerp dat je wilt behandelen. De kracht van een infographic laten maken is dat je je een boodschap kort en krachtig overbrengt. De boodschap mag dus niet chaotisch zijn. Om die reden is het belangrijk dat je niet van het onderwerp afdwaalt. Ga na welke centrale vraag je wilt beantwoorden door middel van deze infographic. Is het antwoord duidelijk? Dan ben je op de goede weg!

Weet waar je het over hebt

Infographic. Het woord zegt het al, informatie die grafisch word weergegeven. Zorg dus dat de feiten kloppen. Je hebt ervoor gekozen om een infographic te laten maken om dat je boodschap duidelijk wilt overbrengen. Je doelgroep verwacht informatie te vinden over een bepaald onderwerp door te kijken naar jouw infographic. Zorg er dus voor dat de informatie juist is. Een infographic laten maken moet bijdragen aan je geloofwaardigheid en deze niet verminderen.

Een infographic is niets zonder een goed onderwerp

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een infographic laten maken is het juiste ontwerp. De kracht van een infographic is dat hij de aandacht trekt door middel van een afbeelding. Deze afbeelding moet dus wel heel goed zijn. Zorg ervoor dat jouw ontwerp eruit spring en opvalt. Gebruik de juiste kleuren en zorg dat deze bij jouw organisatie passen. Houdt de teksten kort maar krachtig. Wil je iets duidelijk maken? Kies dan voor tabellen en grafieken in plaats van lange teksten. Denk er goed over na waar jij liever naar zou kijken. Een lange tekst of een leuke afbeelding? Precies. Dit is het moment voor mij om te stoppen met schrijven.

Wil je ook een infographic laten maken of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.