Infographic laten maken die viral gaat, hoe doe je dat?

Veel bedrijven willen een infographic laten maken en denken dat deze, mits hij goed in elkaar zit, vanzelf wel viraal zal gaan. Wat men niet beseft is dat hier meestal een goed uitgedachte strategie aan vooraf gaat. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.

infographic laten maken

Stap 1 Laat via internet weten dat je infographic het leven heeft gevonden. Dit kun je heel goed doen door een SEO geoptimaliseerd persbericht te schrijven. Zorg er ook voor dat deze tekst is afgestemd op het publiek dat jouw infographic leest. Wat is hun grootste probleem? En wordt dit probleem opgelost door het lezen van jouw tekst en infographic?

Stap 2 – Laat ook zeker via social media weten waar jouw infographic te vinden is. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de tekst te delen is via de verschillende social media en dat deze de lezers stimuleert om door te klikken naar jouw infographic. Een goede, pakkende titel met ondertitel, belangrijke feiten, voeg linkjes toe. Doe alles om ervoor te zorgen dat het makkelijk is om de infographic te delen.

Stap 3 – Maak een plan om de infographic te delen via social media. Wil je een infographic laten maken, dan wil je ook dat deze gedeeld wordt. Daarom is het belangrijk om vooraf rekening te houden met de social media knoppen die op de pagina van de infographic komen te staan. Deze moeten goed zichtbaar zijn en ook moet de gebruiker de optie hebben om de infographic te delen op zijn eigen website. Daarnaast kun je een tijdsplan opstellen voor verschillende posts op Twitter en Facebook. Je kunt bijvoorbeeld steeds een feitje uit de infographic pakken en die delen met je volgers. Doe dit meerdere keren per dag totdat je alle feitjes uit je infographic hebt gedeeld.

infographic laten maken 2Stap 4 – Plaats je infographic op websites die hiervoor ingericht zijn. Er bestaan verschillende websites zoals visual.ly, dailyinfographic.com, coolinfographics.com en zo zijn er nog meer.

Stap 5 – Benader interessante doelgroepen handmatig. Zoek op internet naar blogs die over het zelfde onderwerp gaan als jouw infographic. Wellicht zijn de schrijvers van deze blogs geïnteresseerd om jouw infographic te delen. Dit zelfde geldt voor Twitter. Zoek naar personen die over jouw onderwerp tweeten en vraag of ze jouw infographic willen delen. Niet iedereen zal ja zeggen maar een enkeling zal interesse hebben in jouw voorstel. Je krijgt dan in één klap al hun volgers naar jouw website, met daarop de infographic.

 

Dus, wil je een infographic laten maken? Neem gerust eens contact met ons op!