Infographic onderwerpen: Hoe maak je een keuze?

Infographic2

Welk onderwerp je centraal zet is de eerste belangrijke beslissing die je neemt wanneer je infographics gaat maken. Zelfs de inhoudelijk sterkste en best ontworpen infographic wordt genegeerd wanneer het onderwerp niet voldoende aanspreekt.

Hoe vind je dus het ideale onderwerp voor je infographic? De eerste stap is het helder krijgen van je doelen. Wil je meer verkeer naar je website? Of zoek je een effectieve manier om beter te communiceren met je doelgroep? Wie wil je bereiken?

Wanneer je besloten hebt wat je met je infographic wilt, is het tijd om het juiste onderwerp te kiezen. Hier vind je een aantal tips om je daarbij te helpen.

Maak je infographic nieuwswaardig

Check je Facebook en Twitter feed en kijk wat er trending is. Waar wordt nu over gesproken? Het is waarschijnlijk dat mensen over deze onderwerpen meer willen lezen. Dus als je de mogelijkheid hebt om snel een infographic te laten maken, weet je zeker dat je iets hebt dat mensen willen zien.

Onderwijs de lezer

Het zit in de naam, mensen kijken naar infographics voor de informatie die ze bevatten. De meest succesvolle voegen kennis toe die we eerst niet hadden. Dus vraag jezelf af wat je zelf zo interessant vindt aan je wat je doet. De volgende uitdaging is dan om een manier te vinden om de informatie op een visueel duidelijke manier te presenteren zodat mensen deze onmiddellijk kunnen verteren.

Vraag het je publiek

Weet je niet zeker waar mensen in geïnteresseerd zijn? Vraag het ze! Wellicht wordt je verrast door de feedback die krijgt. Mensen worden graag betrokken bij besluitvormingen en het voordeel is dat deze mensen sneller geneigd zijn om het eindresultaat te delen. Gebruik dus je social media kanalen en e-mail om in contact te komen met je doelgroep.

Met het juiste onderwerp haal je veel meer uit je infographic. Ook een infographic laten maken voor jouw bedrijf? Neem contact op via de onderstaande button.