How to: de perfecte infographic maken

De perfecte infographic maken, hoe doe je dat? Het antwoord op die vraag is niet zo simpel. Gelukkig zijn er bepaalde elementen die, indien goed uitgevoerd, zeker bijdragen aan een goed eindresultaat. Hieronder een opsomming van punten die je niet mag vergeten als jij een infographic gaat maken.

Maak gebruik van bronvermelding

Wil je een goede en vooral geloofwaardige infographic maken, dan begin je met een goede bronvermelding. De data die je verwerkt in je infographic kun je valideren door duidelijk aan te geven waar je de achtergrond informatie vandaan hebt gehaald. Je kunt ervoor kiezen om de bronvermelding onderdeel te maken van het design van de infographic, of je kunt verwijzingen gebruiken en alle bronnen onderaan de infographic bij elkaar zetten. Zorg er in ieder geval voor dat je goede bronnen gebruikt en geef duidelijk aan waar je ze gevonden hebt.

Geef duidelijk aan wat het onderwerp is

Als je een infographic gaat maken wil je zaken helder en inzichtelijk maken voor je publiek. Het is daarom belangrijk dat één blik op jouw infographic voldoende is om te achterhalen waar de infographic over gaat. In de perfecte situatie zijn het design en de strategische boodschap goed op elkaar afgestemd.

infographic maken

Vertel een verhaal

Door een verhaal te vertellen in de infographic kun je je publiek geïnteresseerd houden. Begin met het duidelijk maken van het probleem en leg uit waarom het probleem opgelost moet worden. Werk vervolgens stap voor stap naar een oplossing toe en presenteer deze op een leuke manier. Zo kun je een infographic maken die ook daadwerkelijk leuk is om te lezen.

Gebruik de juiste kleurencombinatie

Voordat je de infographic gaat maken moet je nadenken over een kleurenschema. Let erop dat je niet te veel kleuren door elkaar gebruikt, maar kies bijvoorbeeld drie basis kleuren die je in de hele infographic terug laat komen. Op die manier kun je een infographic maken die duidelijk en herkenbaar is voor je publiek.

Promoot de infographic zoveel mogelijk

De perfecte infographic maken kan niet zonder deze goed te promoten. Zoek naar het juiste publiek, bijvoorbeeld op basis van het onderwerp. Plaats hem op een relevant forum, deel het met je persoonlijke en zakelijke netwerk en spoor mensen aan hem te delen.

Heb je, na het lezen van deze blog, interesse in een verhelderend gesprek? Neem dan contact met ons op via onderstaande button en we helpen je graag verder.