Infographic laten maken? 5 manieren om deze te promoten
infographic laten maken

Je hebt een infographic laten maken. Nu wil je deze natuurlijk met zo veel mogelijk mensen gaan delen. Er zijn verschillende manieren om je infographic te promoten. Voor ieder doel is er een manier om deze zo goed mogelijk te bereiken. Met deze tips kom je al een heel eind.

1. Wat iedereen zou moeten doen

Stap één is een absolute must voor iedereen die een infographic heeft laten maken. Maak een blog over het eindresultaat, deel een verkorte versie hiervan via Facebook (met URL), Twitter en Google+ en verwerk de infographic die je hebt laten maken in je nieuwsbrief.

2. Delen, delen en nog eens delen

Een zeer simpele manier om je nieuwe infographic te laten delen door je lezers is door het toevoegen van een ‘share’ knop op je website. Het is belangrijk dat deze knoppen goed zichtbaar zijn. Je moet het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Wanneer de bezoekers de infographic op hun eigen website willen plaatsen kun je dit stimuleren door een embed code aan te bieden.

3. Infographic laten maken voor blogsites

Wanneer je een infographic hebt laten maken is het handig om deze te plaatsen op een blogsite die daar speciaal voor bedoeld is. Er bestaat een aantal grote internationale blogsites die speciaal gemaakt is voor infographic. Deze sites besteden dagelijks veel aandacht aan beelden informatie. Door het posten van jouw nieuwe infographic op zo’n soort website kun je een heel nieuwe publiek aanspreken. Het is een goede manier om een grote groep mensen te bereiken.

4. Influencers

Binnen jouw vakgebied zijn er vast een aantal grote blogsites. Zorg ervoor de doelgroep van deze grote spelers zich kan identificeren met de infographic die jij hebt laten maken. Bloggers zijn het reclamemiddel van nu. Benader de bloggers en vraag of ze geïnteresseerd zijn om jouw infographic te plaatsen in één van hun blogposts. Vaak is hier wel interesse in omdat een infographic visueel aantrekkelijk is. De blogger kan doormiddel van jouw infographic iets makkelijker uitleggen. Het scheelt hem/haar dus ook nog werk

 

Het toepassen van bovenstaande tips zal je helpen om de infographic die je hebt laten maken zo goed mogelijk te promoten. Heb je nog geen infographic, maar wil je er wel graag één laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!