Infographic video maken

In plaats van een infographic laten maken kun je er ook voor kiezen om een infographic video te laten maken. Het verschil is simpel: bij een infographic video worden infographics gepresenteerd in een animatie. Je gebruikt nu dus video om iets complex op een heldere en duidelijke manier uit te leggen.

Een infographic video wordt onder andere gebruikt bij rapportages of ingezet als commercial. Het biedt dezelfde voordelen als de infographic, maar gaat nog een stap verder. De combinatie van tekst, illustraties, beweging, geluid en een verhaal biedt een krachtig communicatiemiddel voor een heel scala aan doeleinden.

Het is echter niet de vraag of het ene beter is dan het andere. Per situatie verschilt dit namelijk. Op sommige momenten is het niet mogelijk om alle informatie te verwerken in een video. Soms werkt iets wel op papier en niet op bewegend beeld. Het idee van de infographic video is dan ook niet om de traditionele infographic te vervangen, maar om als extra middel te gebruiken om plekken te bereiken waar een statische infographic niet bij kan.

Het proces

Een infographic video maken gebeurt in grote lijnen op dezelfde manier als een normale infographic. We beginnen met het uitdenken van een concept, wat we gieten in een verhaal en een bijbehorend script. Dan volgt de uitwerking. Het verhaal wordt geanimeerd en vervolgens laten we het filmpje inspreken. Als de animatie af is zorgen we vervolgens dat de juiste mensen het te zien krijgen, zodat je het maximale uit je investering haalt.

DeInfographic video kracht van een infographic video ligt in het productiewerk. Kleurrijke, opvallende illustraties die elkaar in mooi tempo opvolgen houden de kijker vast en brengen het verhaal duidelijk over. Daarnaast bepaal je bij ons helemaal zelf hoe je het eindproduct wilt hebben: van simpel en duidelijk, tot gedetailleerd en op maat. Een infographic laten maken of een infographic video, het kan bij ons allebei.