Een infographic laten maken, wat zeggen de experts?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat veel bedrijven tegenwoordig een infographic laten maken. Infographics zijn bij uitstek geschikt om ingewikkelde onderwerpen op een makkelijke manier inzichtelijk te maken. Maar, waar moet je precies rekening mee houden als je een infographic wil laten maken? Laten we daarvoor eens kijken wat de experts te zeggen hebben.

Dan Dannenberg, een infographic designer bij Vertical Measures, vindt bijvoorbeeld dat het belangrijk is om een goede designer te vinden die veel ervaring heeft met designwerk, accuraat omgaat met data en een eigen stijl heeft. Wil je een infographic laten maken? Dan kan een goede designer volgens hem voor zorgen dat veel complexe data op een duidelijke en leuke manier wordt weergegeven. Daarnaast vindt hij het heel belangrijk dat men weet welke stappen de designer allemaal moet doorlopen en bij welke stappen de opdrachtgever betrokken moet zijn.

 

 

Een tweede expert die we via internet volgen is Jack Hagley, grafisch vormgever gespecialiseerd in infographics. Hij legt de infographic uit aan de hand van een BLT sandwich. Daarin is het concept van de infographic voor hem het bedenken van bijvoorbeeld: “hoe zouden ham, sla en tomaat samen smaken?”. Dit is dus het begin van jouw infographic (of sandwich). De data die je in jouw infographic wil verwerken kun je dan vergelijken met de ingrediënten van de sandwich. Dus, verzamel je data zodat je daarmee de infographic in elkaar kunt gaan zetten. Net zoals je dat met je broodje ook zou doen. Vervolgens ga je het verhaal vormgeven. Dit vergelijkt Jack met het recept. Het vertelt ons eigenlijk wat we wanneer moeten doen en op welke manier. Als je een broodje klaar hebt zorg je er natuurlijk voor dat het mooi wordt neergelegd op een bord met wat extra dingen erbij voor een mooi eindresultaat. Bij een infographic is dit minstens zo belangrijk. Zorg ervoor dat je een design hebt dat eruit springt en vooral uitnodigt om gelezen te worden. Een broodje kan nog zo lekker zijn maar als het er niet goed uit ziet zal niemand het op willen eten.

 

Een derde en laatste expert is Matt Siltala, oprichter en eigenaar van Avalaunch Media. Hij vindt het vooral belangrijk dat een infographic op het juiste moment wordt gepubliceerd. Hij noemt als voorbeeld zijn infographic “True cost of the iPhone 5”. Deze werd uitgegeven tijdens de iPhone 5 release. De infographic lift volgens hem dan mee op het succes van de telefoon die op dat moment zo populair is, er is simpelweg meer zoekvolume op dat woord.

 

Zoals je merkt zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een infographic wil laten maken. Wilt u ook een infographic laten maken en heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan vandaag nog contact met ons op!